Menton
Påsken 2003 - buona pasqua !
Den som är ifrån Norden finner et stort nöje,
då han får se palmen och
et citron träd växe ibland åker och gårder ...
(Carl August Ehrensvärds "Resa till Italien, 1786")
Per G. fortæller:
i restauranten 'Palazzo del Marre' i Ravello - der findes i den italienske
Michelin - laves der - du tror det ikke : pasta med citronsauce !
Af pædagogiske og praktiske grunde sender jeg dig her en lettere omarbejdet og
forbedret version tilpasset bl.a. dansk piskefløde. Retten SKAL laves med hård
durumhvede og rigtig parmesan.
Ingredienser til 4 personer:
250 gram tagliatelle eller tagliolini
1 spk olivenolie
2 dl piskefløde
1 fintrevet skal af en lille økologisk citron
knap 1/2 dl siet citronsaft
peber, salt
en skål revet parmesan
Hæld fløden i en rigeligt stor gryde, varm den langsomt op, lad den koge lidt
over lavt blus, kom den revne citronskal i. Sæt gryden til side.
Kog pastaen efter den givne anvisning og i rigeligt, saltet vand. Hæld den i et
dørslag over serveringsskålen, så det skoldende vand varmer den.
Ryst vandet af pastaen og kom den tilbage i den varme gryde og bland med en spk.
olivenolie.
Varm atter fløden op og kom citronsaften i, ligeledes salt og godt med peber.
Smag til.
Hæld saucen over pastaen, bland godt og server retten i den opvarmede skål.
Nok til en uhyre enkel, men velsmagende ret.